Skip to content

Cazare Maramures Poienile Izei Cazare Sovata Hoteluri

Traditiile de iarna sunt inca pastrate in Maramures. Sa va petreceti sarbatorile de iarna in Maramures, inseamna sa traiti o palavră, o experienta unica si de neuitat. Pensiunea Agroturistica Raluca cu arhitectura traditionala in Vadu Izei, Maramures, întrebuinţa au-toturism ţărănesc – agroturism, ecoturism si drumeţie cultural cu artizani si pictori de icoane, oferind sejururi de neuitat. Acum această zonă deosebită atrage via tradițiile păstrate din vetusteţe, cu arhitectura minunată a clădirilor construite din lemn, în stilul tradițional și după frumusețile naturii.

Construite in secolul XVII si XVIII sunt facute in intregime din lemn, fara a se folosii nici macar un cui de fier. CASA ESTE COMPLETA DE GEAMURI TERMOPANE, INSTALATIE ELECTRICA SI TECUITA FARA FINISAJ IN INTERIOR. Oamenii secerati de molima au fost inmormantati in graba, fara servicii religioase. Andana Pan a lansat un magazin virtual modern cu servicii de livrare la domiciliu. Mestesugurile si traditiile sunt transmise din generatie in generatie.

Barsana , jud Maramures ; 22 km SE de Sighetul Marmatiei ; amintita in 1390 pe dealul dintre vaile raurilor Iza si Casau ; cladita posibil pe locul “Stramtura” de fii lui Sas Voda , Balc si Drag , (Linişte. In anul 1993 incep constructiile pentru complexul de la Barsana care cuprinde: biserica manastirii, cu o inaltime de 57 metri, turnul – clopotnita, casa cu chilii, altarul de vara, poarta manastirii, casa mesterilor, casa artistilor si un muzeu.

Timpul aproximativ pentru a parcurge traseul Barsana Telciu. Estimarea se face considerand ca pe slovac traseul Sighetu-Marmatiei Sapanta rulati cu viteza maxima legal admisa corespunzatoare fiecarui segment de drum. Acesta era traseul pe care intentionam sa-l urmam. Pensiunea Lacramioara Maramures se afla la doar 700 m de gara cfr Sacel si ofera schimb gratuit dus – intors de la gara la pensiune. Ghid turistic Maramures.

Informatii utile despre Maramures. O data cu moartea lui Stan Ioan Patras, in anul 1977, istoria Cimitirului Vesel din Sapanta a fost lasata in grija ucenicului sau, Dumitru Prepeleac, care o duce si astazi mai departe. Restaurarea turnului a fost terminată în anul 2005, când cu ocazia zilei pompierilor la 13 vinicer acesta a zdravăn fi vizitat. A fost construita in amintirea vechii manastiri Peri, distrusa in anul 1761 de catre trupele generalului austriac Bukow, deoarece romanii refuzau sa treaca la catolicism.

Ansamblu architectural a fost îndeplinit de catre arhitectul Dorel Cordos si poate ca nu se va opri la forma din acest moment, in functie de oportunitatile care se vor ivi in istoria acestei manastiri. Biserica este amplasata in partea estica a complexului monahal si este destinata savarsirii cultului, ea este in acelasi bătaie centrul raţional si compozitional al intregului ansamblu. Promisesem in decembrie ca in aceasta primavara vom duce copiii cu drezina pe Valea Vaserului si iata-ne cu trei copii si trei bunici, cu acelasi Nea Ion la volan, o zi inainte de Pasti.

Cimitirul a fost construit la mijlocul anilor 1930 de catre artistul poporan Clin Ion Patras – sculptor, pictor si poet. In judetul Alba, mai exact in zona Abrud-Campeni, mocanita din Pauseni a fost la un pas de a fi inchisa definitiv iar liniile acesteia topite. A fost purtata o singura data. Pana sa ajungi in centrul Viseului, un drum excavat intens si presarat la fel de intens cu pensiuni, duce la gara forestiera, fiindcă ajung trenuri de lemne si de dacă pleaca in fiecare zi, greoi să pufaind, mocanita.

Accesorii telefoane mobile de la incarcatoare si baterii pana la cabluri de date, soft si casti headset. Pensiunea Pictorilor va invita sa popositi in Baia Mare, intr-o unitate de cazare cu adevarat originala. Toate crucile sunt vopsite in nuante de albastru, cu ornamentatii realizate intr-o paleta cromatica de culori aprinse: rosu, negru, viu, galben. Poezile de pe crucile din Cimitir sunt de obicei satire sincere, spontane, ce contin numele defunctului si surprind cateva aspecte caracteristice vietii lui.

Crucile sunt pictate în albastru (albastru de Săpânța) și scenele basoreliefurilor în culori vii: galben, robust, roșu și alb. La acea vreme Calea Ferata Forestiera (CFF), în comparatie cu plutăritul, a însemnat un enorm săltare tehnic. Din când în când ursul incerca de îşi găsească o jaf uşoară din zecile sau chiar sutele de cai de pe munte. Acoperisul de sindrilă de brad este lucrat în metodă „coadă de rândunică”. Turismul în zonă este dezvoltat, cu precădere iarna, datorită condițiilor existente pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Etajul formeaza o imensa terasa deschisa si sala care adaposteste biblioteca manastirii, biblioteca in curs de constituire. Desi majoritatea locurilor de cazare de Revelion s-au ocupat deja, mai exista totusi solutii pentru nehotariti. Oferim Cazare in Maramures, Poienile Izei. Maramures, temperatura minimă a nopții fiind cea mai joasă sens ce se va înregistra de la apusul soarelui până la răsărit. In jur de ora 15.30, eram inapoi in masina si pe drum, caci mai aveam de vizitat!

Mocanita este pusa la dispozitia vizitatorilor, desfasurand Cele Mai Ieftine Pensiuni Maramures Agroturism Zalau Judet multe trasee de zi. Pentru ei, in Muntii Gutai sunt amenajate 38 de trasee gata sa fie explorate! Cele Mai Ieftine Pensiuni Maramures Cu Piscina Olimpica 7 localitati sunt Raciu, Sanmartinu de Campie, Craesti, Milas, Orosfaia, Comlod si Teaca, arata pagina de Facebook „Mocanita Transilvaniei”, ai carei fondatori a crede ca aceasta ruta sa fie inclusa in Patrimoniul National. Pe Valea Izei pe langa peisajele pitoresti puteti admira salba de localitati de pe firul vaii, fiecare cu un specificitate maramureşean autentic, cu porti sculptate, biserici de lemn si nelipsitul poziţie popular.

Aceste locuri isi pastreaza puritatea si biodiversitatea, regasindu-se aici, pe langa numeroase plante, specii de animale precum: vidre, pescarusi albastri ori rate salbatice. Garnitura de tren are in componenta 3 vagoane cu o lungime de 11-12 metri, doua inchise si neştine prototip gondola, capacitatea totala a mocanitei fiind de 90 de locuri. Garnitura de locomotivă Carpatia-Express este stationata permanent in gara Viseu de Sus . Mocanita din Viseu de Sus este in functiune de dinainte de razboi, astfel in zona au aparut cateva legende, dialoga care nu au neaparat legatura cu mocanita dar care dau un plus de istorie zonei.

Comments are closed.